onsdag 9. mars 2011

NED MED FARTEN


 Dette bildet er tatt på motorveien mellom Nerja og Malaga sist søndag. Dagen etter, mandag var det slutt på skilt med 120 km i timen i Spania. Regjeringen besluttet i forrige uke at høyeste hasstighet på motorveiene skulle ned med 10 km i timen til 110!
Begrunnelsen var at tiltaket gir en besparelse i bensin og dieselforbruket på mellom 5 og 10%!

Hvis fart krever mer bensin/diesel, hvorfor ikke prøve i Norge også?

Men kanskje er det ikke slik.
Kanskje brukte de spanske myndighetene dette som argument i arbeidet med å få ned ulykkene på veiene der Spania har en lei rekord. Argumentene mot å sette ned hastigheten på veiene florerer her i macho-sjåførenes land. Men med å koble sparing av bensin og diesel med fart på veien fant de et  et godt nok argument til å få flertall for forslaget. I følge statistikken er det mange her som må snu på skillingen. I tillegg til å sette ned tillatt fart er det  innført heltids radarkontroll på de mest traffikkerte veiene. Hurra for Spania sier nå jeg.
Hvis man kjører for fort kommer en regning i posten. Bildet viser bilnummer og tidspunkt, og kort betalingsfrist. En av avisene her fortalte om diskusjoner som nå går på at boten for å kjøre fort fort  skal være over 600 Euro

2 kommentarer:

  1. takk for hyggelig hilsen hos meg :-) det varmer ! stemmer det at du bor i Moskva ? Jeg studerte russisk en gang og har faktisk grunnfag...:-)

    Ønsker deg en fiiin helg !

    Nostalgia

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar hos meg.
    Du spør om man kan lage sitronolje på samme måte? Jeg tror det, men se på denne linken http://www.ehow.com/how_5017374_extract-lemon-oil.html
    eller denne
    http://www.ehow.com/make-lemon-oil/
    Klem fra Gry : )

    SvarSlett