mandag 29. mars 2010

EKPLOSJON PÅ METRO PARK KULTURI

Det var to eksposjoner i Moskva  i dag tidlig. Den ene skjedde på metroen 10 minutters gange herfra, og flere ble drept.
Gatene omkring er fyllt av folk som går til fots, biler og sykebiler og av politi av forskjellige kategorier. Laber stemning. Trafikken i gatene  er mer kaotisk enn vanlig, så dagens russisktime måtte selvsagt kanselleres.
Det ser ut til at myndighetene nå vet hva årsaken var. De sier det er to kvinnelige selvmordsbombere.  De hadde bombene i beltene sine, og medhjelpere utenfor toget ringte dem på mobiltelefonen, og så kom eksplosjonen. Foreløpige tall på døde er 23 på Ljubljanka og 19 på Park Kulturi. Men det er mange skadede og pasienter kommer både med bil og helikoptertransport til alle sykehusene i byen. 
Bildet er nedgangen til den ene av Park Kultura stasjonene. Jeg vet ennå ikke hvilken av de to eksplosjoenen var i. Men Stalin himself følger kanskje med på det som skjer nå om dagen

2 kommentarer:

  1. Stakkars Moskva! Vi må sende gode tanker til alle som var involvert. Jeg tror Jonas G. Støre skal møte den russiske statsministeren idag, og kondolere på vegne av Norge. I tillegg har han offentlig fordømt handlingen, sammen med mange andre statsledere.
    Jeg er bare glad for at dere ikke tok Metroen i dag, og for at apostlenes hester igjen kan tas i bruk nå på våren..

    SvarSlett
  2. Takk Margrethe. Vi er glade for alle gode tanker her. Folk prøver å hjelpe hverandre, ordner lett opp i kaotiske situasjoner. Og radioene melder om alle statsledere som kondolerer. Det er godt å ikke være alene i verden

    SvarSlett